preload

Medyum Rubina İletişim

Medyum Rubina İletişim
Medyum Rubina Kahve Falı

Facebook Sayfamız

Fala Bakma

Kategori:

Fal bakacak olan kişinin ciddi ve konsantrasyon içinde olması öncelikle çok önemlidir. Genel olarak falcılara göre kurallı olarak bakılan falın amacına ulaşması için konsantrasyon kesinlikle şarttır. Eş dost ve arkadaşlar arasında bakılan eğlencelik tarzdaki kahve falı basit ritüellere sahip olarak uygulanan bir fal tarzıdır.
Fal bakımı sırasında kahve fincanı baş üzerinde 3 defa çevrilir ve bu çevirme işlemi saat yönünün tersine doğru olmalıdır. Fincan ters konumda beklerken üzerine metal eşya konularak daha hızlı soğuması sağlanabilir. Ayrıca bu metalin fal içinde çıkabilecek kötülükleri uzaklaştırdığı rivayet edilir. Bazı fal uzmanlarına göre bu metal eşya faldaki gelecek dönemle ilgili negatif bilgileri önler. Fincan 10 dakika bekledikten sonra açılmalıdır. Soğuma işlemi sonrası fincan içilen noktasından tutulur ve saat yönünde bir tur çevrilir. Artık fal içindeki şekiller üzerine yorum yapılabilir.
Ortamdaki ışık fal bakan kişinin arkasından gelmelidir. Böylece daha net görüş sağlanmış olur. Kahve telveleri fincan içinde fal bakan kişinin hayal dünyası zenginliği ölçüsünde değişik şekiller alır ve bunlara simgeler denir. Simgeler, şans veya şanssızlık durumlarını ifade ederler. Net bir şekilde ortaya çıkan simgeler çok şanslı oluşun habercisidir. Zayıf ve flu yani tam seçilemeyen simgeler ise gelişimi veya memnuniyeti engelleyen kararsızlıkları ve engelleri temsil eder.
Diğer fal sitelerindeki gibi otomatik ezber fal değil tamamen gerçekçi yorumlarla ücretsiz kahve falı hizmeti veren sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Kahve falı yorumları yaparken kahve fincanı içerisinde, çeşitli simgeler ve şekiller görülür. Bu şekillerin herkesçe yorumlanması mümkün değildir. Mutlaka bilgi ve deneyim sahibi kişilerce yorumlanıp anlamlandırılması daha sağlıklı olur. Kahve falı yorumu sırasında gördüğümüz simge, şekil, yazı harf ve rakamlardan değişik anlamlar çıkarırız. Mesela, kahve falı yorumları arasında, balık kısmete işarettir. Büyük balık büyük bir kısmet, küçük balık ise küçük bir kısmet anlamına gelir. Küçük balıklardan oluşan balık sürüsü büyük bir kısmetin geleceğinin habercisidir. Fal yorumlarında, hayvan şekilleri büyük öneme sahiptir. Kuş genellikle bir mektup, uzaklardan bir haber ve kısmeti gösterir. Yırtıcı hayvanlar, genellikle düşmanı işaret etse de, arslan panter boğa gibi hayvanlar kahve falı yorumlarında gücü ve kudreti temsil ederler. Yılan, köpek domuz akrep gibi hayvanlar ise düşmanı sembolize eder. Koç, horoz gibi hayvanlar kahve falı yorumlayanlar tarafından adaklık olarak algılanır. Şayet bu hayvanlar kahve falı içerisindeyse, yorum yaptıran kişinin bir adağı olduğu anlaşılır. Ayrıca koyun, kuzu, koyun sürüsü gibi şekiller zenginlik, bolluk, bereket, kısmet olarak yorumlanır. Kartal güç simgesidir. Aynı zamanda, yüksek mevkiileri ve terfiyi temsil eder. Kahve falında, kartal şekli çıktığında, işte başarı yükselme terfi olarak değerlendirilir. Kahve falında beyaz at görmek, müjdeli haber ve kısmet, yeni bir aşk üzerinde binicisi olduğunda, nişan, düğün alameti olarak yorumlanır. Kahve falında yumurta gizli duyguları, civciv ise gizli duyguların açığa çıkmasını temsil eder. Çok sayıda yumurta, haber, dedikodu ve kısmet olarak yorumlanır

Türkler kahve ile Arabistan Yarımadası'nı fethetmeleri ile tanışmıştır. Burada gördükleri kahve çekirdeklerini İstanbul'a getirmişler ve kahve tüketimi buradan tüm Osmanlı topraklarına yayılmıştır.

Türk kahvesini, diğer kahve hazırlama yöntemlerinden ayıran bir takım özellikleri vardır.

Türk kahvesinde kullanılacak kahve çekirdekleri mutlaka çok ince çekilmeli adeta pudra gibi olmalıdır. Yani, expresso'da kullanılan ince öğütülmüş çekirdeklerden bile daha ince çekilmelidir. Türk kahvesi, dünyadaki en ince öğütülmüş kahve çekirdekleri ile yapılır.

Türk kahvesini diğer kahve türlerinden ayıran bir diğer karakteristik özelliği ise pişirme yönteminin farklı olmasıdır. Türk kahvesinde, kahve neredeyse kaynama noktasına dek kaynatılır ve lezzetinin sırrı da bu kaynama derecesi ve süresidir.

Türk kahvesi, zamana karşı kayıtsız kalınarak içilir. Aceleyle ayak üstü içilecek bir kahve değildir. Bu nedenle, bu özel kahvenin sunumu ve içilmesi de özel bir riütel şeklinde olur. Adeta tören gibi.

Sonuç olarak, Türk kahvesi kendine has hazırlanışı, özel tadı ve tarihsel zenginliği ile kahve dünyasının en eski, lezzetli ve romantik lezzetlerinden bir tanesidir.
 

Devamı...
Blogger tarafından desteklenmektedir.